چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰
یکی از علمای خوزستان درگذشت+ زندگی نامه

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین شیخ طعیمه سعد پدر شهیدان عبدالزهرا و علی سعد و از علمای خوزستان، دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خوزستان، حجت الاسلام و المسلمين حاج شيخ طعیمه سعد آل كثير يكي از روحانيون برجسته شوش و دزفول و از قبیله بزرگ آل کثیر در خوزستان می باشد که ساعاتی پیش دارفانی را وداع و به دیار باقی شتافت.

این عالم مجاهد، پدر بزرگوار شهیدان عبدالزهرا و علی سعد بوده و خدمات ارزنده ای را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ارائه داده بود.

پیکر این عالم فرزانه، روز جمعه ساعت 8:30 صبح در دزفول تشییع خواهد شد.

گفتنی است، عشیره آل کثیر از عشایر عرب شیعی مذهب خوزستان است؛ مردم این عشیره دراهواز، آبادان، شوش، سوسنگرد، دزفول، منطق میاناب، دز و کرخه و روستاهای اطراف زندگی می‌کنند.

*زندگی نامه

مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ طعیمه سعد، در سال ۱۳۰۵در منطقه دهستان عجیرب از بخش مرکزی دزفول چشم به جهان گشود. در ۸ سالگی مادر و در۱۰سالگی پدر خود را از دست داد، اما با توجه به استعداد خاص و علاقه ایشان به علوم دینی از سن کودکی به آموزش مسایل دینی،و قرآنی پرداخت و در مدت کوتاهی، در همان سنین جوانی به یکی از منبری های معروف منطقه در آمد.

*آغاز تحصیل

علاقه فراوان به علوم حوزوی وی را در سال ۱۳۲۵ شمسی به مدرسه علمیه آیت الله نبوی در دزفول کشاند و به این صورت فصل جدیدی در زندگی وی آغاز گردید.

 دروس مقدماتی، تا خارج را در مدرسه مذکور به انجام رسانید و در همان دوران که حدود ۲۰ سال طول کشید، خود نیز از مدرسین برجسته آن حوزه گردید و طلاب بی شماری را تربیت و تحویل جامعه اسلامی نمود.

*اساتید

 از اساتید ایشان در سطح مقدمات، می توان آقایان مدرسیان و تدین و در دروس فقه و اصول ازحضرت آیت الله نبوی و آیت الله قاضی امام جمعه اسبق دزفول  وآیت الله بیگدلی نام برد.

*نقش مرحوم شیخ در انقلاب اسلامی

 با اوج گیری انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) و روحانیت، ایشان جزء اولین کسانی از روحانیت دزفول بودند، که با تمام وجود از این نهضت اسلامی حمایت کرده و در تمام راهپیمایی ها همراه با سایر روحانیون و مردم شریف دزفول شرکت می نمودندو در تشویق مرد م به ویژه جوانان نقش مؤثر وسازنده ای ایفا می نمودند.

*خدمات دینی و فرهنگی

 از خدمات موثر ایشان به عنوان کار فرهنگی؛ تأسیس مسجد صاحب الزمان روستای سید نور و حسینیه شهدای فتح المبین شهر امام خمینی دزفول بوده ،که در تربیت جوانان و خدمت به اسلام نقش شایسته ای را در منطقه داشته است. همچنین با همت ایشان و تشویق مردم بیش از ده مسجد در منطقه بخش مرکزی تأسیس گردیده است.

 پس از پیروزی انقلاب، نیز نقش مهمی را در کنار آیت الله قاضی، به عنوان نماینده ایشان در منطقه عشایر دزفول، در راستای تثبیت انقلاب و مقابله با توطئه های تجزیه طلبانه اشرار ایفاء نموده است.

 معظم له به مدت ۴۰ سال امامت مسجد محمدی دزفول را بر عهده داشته، مسجدی که براساس ارزیابی های صورت گرفته و خدمات انجام شده توسط سازمان تبلیغات، به عنوان مسجد نمونه درشهرستان دزفول انتخاب گردید.

 تأسیس نمازخانه در کلیه پاسگاه های تابعه ژاندارمری، از دیگر خدمات ایشان بوده است.

*تألیفات

 این عالم فقید تألیفات فراوانی داشته که به برخی از آنان در زیر اشاره می گردد:

۱- زاد العباد لیوم المعاد ۲- مصابیح الزاهره فی الحج الطاهره- ۳علل الاحکام ۴- المصباح الزاهر فی الحسین الطاهر ۵- طریق النجاه من الذنوب المهلکات ۶- احکام القرآن۷ – کتاب الحج ۸- الوصیه ۹- الولایة

*دوران دفاع مقدس

 شروع جنگ تحمیلی، نقش دیگری از خدمات حجت الاسلام و المسلمین سعد را در تاریخ دزفول به ثبت رسانده است.

 مسجد ایشان از مهم ترین مراکز ، آموزش بسیجیان و اعزام نیرو بوده و در مدت جنگ حتی یک روز نماز جماعت ایشان تعطیل نگردیده و به صورت شبانه روزی در خدمت جنگ و رزمندگان بوده. حضور ایشان در مناطق جنگی و در کنار رزمندگان و بسیجیان حضور فراموش نشدنی می باشد.

*پدر دو شهید

 این عالم فقید نه تنها جوانان غیور و انقلابی دزفول و حومه را به شرکت در دفاع مقدس تشویق می نمود؛ بلکه فرزندان برومند خویش را نیز بیش از دیگران به حضور در جبهه های جنگ تحمیلی وادار می کرد وآن بزرگوار با وجود سن بالا با روحیه ای شگفت انگیز شهادت۲ تن از فرزندان عزیز خویش را تحمل نمود .

*مسئولیت ها

معظم له بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت های گوناگونی را در شهرستان دزفول داشته که به مهم ترین آن ها اشاره می شود:

۱- امام جمعه موقت شهرستان دزفول

۲- رئیس عقیدتی سیاسی هنگ ژاندارمری دزفول

۳- رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دزفول

۴- عضو شورای امناء و نظاره اوقات شهرستان دزفول

۵- عضو کمیسیون تشخیص صلاحیت اداره اوقاف دزفول

۶- اولین رئیس شورای حل اختلاف بخش مرکزی شهرستان دزفول

۷- اولین رئیس شورای حل اختلاف شهرستان شوش

۸- نماینده آیت الله قاضی در منطقه عشایر دزفول و شوش

*دریافت لوح تقدیر

 مرحوم حجت الاسلام والمسلمین، حاج آقاسعد، درسوم خرداد ماه سال۱۳۹۰، از سوی ریاست جمهوری اسلامی ایران، به نشانه قدردانی از مجاهدت ها و پاسداری از خط سرخ شهادت، به دریافت لوح تقدیرموفق گردید

*وفات

این عالم مجاهد خستگی ناپذیر ساعاتی پیش به رحمت ایزدی پیوست و مراسم تشییع این عالم فرزانه، روز جمعه ساعت 8:30 صبح در دزفول برگزار خواهد شد.

روحش شاد و یادش گرامی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha